5 éves szakszervezet

Mcdsz szakszervezet logóA Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) 2013. november 29-én tartotta meg tisztújító Kongresszusát Budapesten a Hotel Benczúrban. A Kongresszuson az MCDSz-hez tartozó alapszervezetek három-három küldöttjei, az MCDSz vezető tisztségviselői és meghívott szakértői vettek részt.

mcdsz tisztújításJárási Tamás, az MCDSz alapító elnöke szóban kiegészítette az írásban kiküldött beszámolót a szakszervezet elmúlt öt éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az alapítás óta az MCDSz legnagyobb eredménye, hogy a sok viszontagság ellenére létezik. Minden olyan munkáltatónál, ahol a dolgozói elégedetlenség miatt igény volt a szakszervezet működésére az MCDSz alapszervezetei ma is működnek. Sok helyen megindultak az érdekvédelmi tárgyalások és van ahol már kollektív szerződést is sikerült kötni.  – Az alapok lerakása után a következő öt évben az MCDSz dinamikus fejlődését szeretnénk elérni, hogy továbbra is független szakszervezetként védhessük tagjaink érdekét — fejezte be szóbeli kiegészítőjét Járási Tamás. A Kongresszus a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Az alapszabály módosítását követően megtörtént az MCDSz tisztújítása. A szakszervezet elnökének újra Járási Tamást választották.

Szakszervezeti ebédA kongresszus végén a küldöttek kiegészülve az MCDSz munkáját segítő meghívottakkal egy ebéddel ünnepelték a pont 5 éves évfordulót.