5 éves szakszervezet

Mcdsz szakszervezet logóA Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) 2013. november 29-én tartotta meg tisztújító Kongresszusát Budapesten a Hotel Benczúrban. A Kongresszuson az MCDSz-hez tartozó alapszervezetek három-három küldöttjei, az MCDSz vezető tisztségviselői és meghívott szakértői vettek részt.

mcdsz tisztújításJárási Tamás, az MCDSz alapító elnöke szóban kiegészítette az írásban kiküldött beszámolót a szakszervezet elmúlt öt éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az alapítás óta az MCDSz legnagyobb eredménye, hogy a sok viszontagság ellenére létezik. Minden olyan munkáltatónál, ahol a dolgozói elégedetlenség miatt igény volt a szakszervezet működésére az MCDSz alapszervezetei ma is működnek. Sok helyen megindultak az érdekvédelmi tárgyalások és van ahol már kollektív szerződést is sikerült kötni.  – Az alapok lerakása után a következő öt évben az MCDSz dinamikus fejlődését szeretnénk elérni, hogy továbbra is független szakszervezetként védhessük tagjaink érdekét — fejezte be szóbeli kiegészítőjét Járási Tamás. A Kongresszus a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Az alapszabály módosítását követően megtörtént az MCDSz tisztújítása. A szakszervezet elnökének újra Járási Tamást választották.

Szakszervezeti ebédA kongresszus végén a küldöttek kiegészülve az MCDSz munkáját segítő meghívottakkal egy ebéddel ünnepelték a pont 5 éves évfordulót.

 • Pataky Attila A Sztárportréban Pataky Attila!

  Azelőtt én is sok időt töltöttem a múltban, vagy éppen a jövőt fürkésztem, de rájöttem, hogy a Most a legfontosabb.

 • Égi Kávéház Égi Kávéház

  Tavasztól egy zenei produkcióval szeretnék több helyen bemutatni az Égi kávéházat, és bebizonyítani, hogy az irodalmi ikonokat nem kell a könyvtár csendjébe zárni.

 • Vállai Krisztián Vállai Krisztián az egyszemélyes zenekar

  Akinek ismerősek e szavak: Santeria, The Play, Long Road az régóta ismeri, de akinek a Cherokee zenekar mond valamit az biztosan tudja kiről van szó.

 • Vida Jenny magyar zene Vida Jenny – Love

  Vida Jenny személyében, egy új előadóval bővült a magyar popzenei paletta. Retro hangulatú debütáló dala, a “Love” több zenei stílust ötvöz magába.