5 éves szakszervezet

Mcdsz szakszervezet logóA Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) 2013. november 29-én tartotta meg tisztújító Kongresszusát Budapesten a Hotel Benczúrban. A Kongresszuson az MCDSz-hez tartozó alapszervezetek három-három küldöttjei, az MCDSz vezető tisztségviselői és meghívott szakértői vettek részt.

mcdsz tisztújításJárási Tamás, az MCDSz alapító elnöke szóban kiegészítette az írásban kiküldött beszámolót a szakszervezet elmúlt öt éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az alapítás óta az MCDSz legnagyobb eredménye, hogy a sok viszontagság ellenére létezik. Minden olyan munkáltatónál, ahol a dolgozói elégedetlenség miatt igény volt a szakszervezet működésére az MCDSz alapszervezetei ma is működnek. Sok helyen megindultak az érdekvédelmi tárgyalások és van ahol már kollektív szerződést is sikerült kötni.  – Az alapok lerakása után a következő öt évben az MCDSz dinamikus fejlődését szeretnénk elérni, hogy továbbra is független szakszervezetként védhessük tagjaink érdekét — fejezte be szóbeli kiegészítőjét Járási Tamás. A Kongresszus a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Az alapszabály módosítását követően megtörtént az MCDSz tisztújítása. A szakszervezet elnökének újra Járási Tamást választották.

Szakszervezeti ebédA kongresszus végén a küldöttek kiegészülve az MCDSz munkáját segítő meghívottakkal egy ebéddel ünnepelték a pont 5 éves évfordulót.

 • Náksi Attila Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!

  A rádiós műsor következő vendégei: Náksi Attila és Melon! Náksi Attila lemezlovas, producer és zenebohóc. A zeneipar mindkét oldalán áll, a kiadói és az előadói oldalt is képviseli.

 • 5 legjobb étel a rák ellen

  ABrokkoli: az egyik legjobb növényünk a rák elleni harcban. A brokkoli tele van sulfroraphane-nal, amely serkenti azoknak az enzimeknek a termelését, amelyek gátolják a tumorok növekedését,

 • Czutor Zoltan - Sztárportré Czutor Zoltán gondolatai

  Czutor Zoltán gondolatait a Belmondo dalszövegeiből is ismerhetjük, de a zeneszerző-szövegíró, ha valaki kérdezi, szívesen elmondja a véleményét.

 • Párkapcsolati tanácsadás Szeretném, ha elhinnéd, hogy jó vagy, szerethető vagy!

  Ahhoz, hogy felnőttként vehess részt egy igazi társkapcsolatban (párkapcsolatban), a magad életét irányítani tudó felnőtt személyiséggé kell válnod.