5 legjobb étel a rák ellen

top-5-legjobb-etel-a-rak-ellen1. Brokkoli: az egyik legjobb növényünk a rák elleni harcban. A brokkoli tele van sulfroraphane-nal, amely serkenti azoknak az enzimeknek a termelését, amelyek gátolják a tumorok növekedését, valamint inaktiválja azokat a szabad gyököket is, amelyek rákot okozhatnak.

2. Paradicsom: a rák kialakulásának kockázatát 70 százalékkal lehet csökkenteni napi rendszerességgel fogyasztott paradicsom segítségével. A paradicsom ezen hatása nagyrészt annak köszönhető, hogy a paradicsom nagy mennyiségű likopint tartalmaz, mely erős antioxidáns és sejtvédő hatású.

3. Gránátalma: emlőrák megelőző hatásáról klinikai vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll, így hölgyeknek kifejezetten ajánlott a napi fogyasztása.

4. Szőlő: magas resveratrol tartalmának köszönheti rák ellenes hatását, mely koncentrált formában a szőlő magjában és héjában található, így az ebből készült örlemények napi szintű fogyasztásával is hozzájárulhatunk a daganatos betegségek megelőzéséhez.

5. Gombák: gyógygombáknak is nevezhetjük őket, mert jó néhány gombáról bebizonyították már (pl. shiitake, maitake, ganoderma, lepketaplógomba, cordyceps), hogy igazoltan csökkenti a daganatos betegségek kialakulását.

http://vitaldepowebaruhaz.hu/top-5-legjobb-etel-a-rak-ellen/