Új stratégiát fogadott el az MCDSz Kongresszusa

MCDSZ kongresszA Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete 2014. május 30-án tartotta rendes Kongresszusát. A testület öt napirendi pontot tárgyalt meg. Elsőként Járási Tamás a szakszervezet 2013. évi gazdálkodására vonatkozó beszámolót ismertette. Ebből kiderült, hogy a szakszervezet a múlt évben eredményesen gazdálkodott. A Kongresszus a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Második napirendi keretében a Kongresszus megtárgyalta az MCDSz 2014-2019 időszakának stratégiáját Szakszervezet 4.0 címmel. A stratégia elfogadásával az MCDSz az eddiginél még tudatosabban végzi tevékenységét. A szakszervezet szolidaritáson, szakértelmen és függetlenségen alapuló érdekvédelem megvalósítását tűzte ki célul. Az MCDSz aktív tagjai és tisztségviselői nem a „Mit ad a szakszervezet”, hanem „Mit tudunk közösen elérni” kérdésre adják meg közösen a választ. Az elfogadott stratégia értelmében minden olyan munkáltatónál, amelynél az MCDSz-nek tagjai vannak, rendezett munkaügyi kapcsolatokra törekszünk. Kollektív Szerződéseket és bérmegállapodásokat kívánunk kötni. A szervezet erőforrásait kizárólag a tagok érdekvédelmét és közösségét szolgáló célokra fordítjuk.

A harmadik napirendi pontként az MCDSz 2014. évi költségvetését tárgyalta meg a testület. A gazdálkodás egyensúlyának megteremtése érdekében számos kiadás ésszerű csökkentése mellett a bevételek növelését célul tűző költségvetést a Kongresszus elfogadta.

A negyedik napirendi pont keretében az Elnökség Alapszabály módosításhoz nyújtott be javaslatot, ami a gazdálkodás további hatékonyságának növelését célozta. A nagy többséggel elfogadott javaslat alapján a befolyt tagdíjak alapszervezeteket korábban megillető tíz százalékos részét a jövőben nem elkülönítve tartja nyilván a szakszervezet. Az alapszabály módosítás a sztrájkalapot nem érinti.

Ötödik napirendi pontként a tagszervezés új koncepcióját és új tagtoborzási módszerek alkalmazását tárgyalta meg és fogadta el a Kongresszus.

Befejezésül Járási Tamás köszönetét fejezte ki a Kongresszuson résztvevő küldötteknek az érdemi részvételért, valamint az előkészítők és közreműködők, kiemelten Weigel Lászlóné levezető elnöknek munkájáért.

 • Czutor Zoltan - Sztárportré Czutor Zoltán gondolatai

  Czutor Zoltán gondolatait a Belmondo dalszövegeiből is ismerhetjük, de a zeneszerző-szövegíró, ha valaki kérdezi, szívesen elmondja a véleményét.

 • Sztárportré Várkonyi András

  Várkonyi András, akit mindenki Vili bácsiként ismer, gyermekkorában is eleven kisfiú volt. Egyszer az óvodából, átmászva a kerítésen hazaszökött, és nagyon örült az épp otthon dolgozó apukájának, aki viszont nem osztozott az örömében.

 • Unja a Windows kinézetét?

  A munkakörnyezet erősen befolyásolja az ember munkakedvét, egy megfelelőre átalakított Windows felület bizony hasznos dolog.

 • Szexi, átlátszó fehérneműben fotózták Baukó Évát – be is szóltak neki a kommentelők

  Baukó Éva új fotójától hangos ma az Instagram. A celeb testét alig takarja valami, és ez nem mindenkinek jön be.  […]