Mekkora csónak kell horgászáshoz

Bark csónakHa horgászásra szeretnénk venni egy csónakot, akkor saját tapasztalatom szerint az egyszemélyes csónakok egy embernek kicsik. A csónak csak a boltban tűnik nagynak, addig, amig bele nem ülünk. Ha pénztárcánk engedi már egy személyes használatra is érdemes 2,50 –2,70-es gumicsónakot venni. Ha ketten fogunk horgászni 3 – 3,5 méter az a méret, ahol ezt kényelmesen tehetjük meg. Ha nem horgászunk csak, behordásra, csónakázásra, kikapcsolódásra kell egy csónak arra tökéletesen megfelelnek a kissebb méretű csónakok, de a terhelhetőségre figyeljünk oda. Egy fontos szempont – a gumicsónak nagyságával nem csak az ára, de a súlya is nő. Minnél nagyobb a csónak annál vastagabb anyagból készül. Figyeljünk oda a hurkák méretére is. Minnél nagyobbak annál stabilabb, terhelhetőbb a csónak, viszont annál kevesebb a hely a csónakon belül. Ha kis vízterületen fogjuk használni, elegendő az evezős változat , más esetben válasszunk motoros kivitelt. Itt két lehetőség van: motortartó bakkal szerelt – kissebb motorokhoz, illetve merev hátfalas gumicsónak – a nagy teljesítményűekhez.

Padlózat szempontjából a gumicsónakok 3 féle típúsra oszthatók. Padlózat nélküli – olcsó, könnyű, de nem tudunk állni benne. Lamellás változat – nagyobb stabilitást ad a csónaknak, állva is tudunk horgászni, de nem annyira kényelmes, mint a merev padló. Merev padlós gumicsónak – maximális komfortérzet és stabilitás horgászás és és nagy sebesség alatt. A csónak alja lehet lapos vagy rendelkezhet felfújható gerinccel (kiel). Az utóbbival már bátran lehet száguldozni, nagy sebességnél is stabil marad. Ezek már nem egyszerű csónakok, hanem gumihajók, amelyekkel bátran szelhetjük akár a tenger hullámait is.

Nem utolsó sorban figyeljünk oda az ár-érték arányra. Fizessen a komfortérzetért a biztonságért és nem a „brand”-ért. Nagyon sokszor túlfizetünk egy ismert, felkapott névért és közben nem kapunk semmivel sem többet, mintha egy kiváló minőségű, de nem annyira ismert márkát választanánk.

A BARK csónakokat alacsony ár mellett is magas felszereltség és kíváló minőség jellemzi.

Részletek: http://barkcsonak.hu

 • Belépő a korlátlan mozgás birodalmába

  Az ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS egy olyan sportbérlet, mellyel az országban több száz sportlétesítményben korlátlanul, mozoghatsz, havi átalánydíjért.

 • Vida Jenny magyar zene Vida Jenny – Love

  Vida Jenny személyében, egy új előadóval bővült a magyar popzenei paletta. Retro hangulatú debütáló dala, a “Love” több zenei stílust ötvöz magába.

 • Természetes anyagokkal is gyógyulhatunk?

  A Pomi-T ® angol gyártmányú étrend-kiegészítővel készült vizsgálat eredményeit 2013. júniusában megrendezésre kerülő ASCO-n, a világ legnagyobb klinikai onkológiai kongresszusán mutatták be.

 • Sülysápi maffia Éjszaka a szomszédját gyilkolja… Sülysáp

  Kontárkodás, engedély nélküli szerviz üzemeltetés, testi sértés, rongálás,  állatkínzás, csendháborítás.. és ki tudja még mit követhet el a hatóságok szeme […]