Mekkora csónak kell horgászáshoz

Bark csónakHa horgászásra szeretnénk venni egy csónakot, akkor saját tapasztalatom szerint az egyszemélyes csónakok egy embernek kicsik. A csónak csak a boltban tűnik nagynak, addig, amig bele nem ülünk. Ha pénztárcánk engedi már egy személyes használatra is érdemes 2,50 –2,70-es gumicsónakot venni. Ha ketten fogunk horgászni 3 – 3,5 méter az a méret, ahol ezt kényelmesen tehetjük meg. Ha nem horgászunk csak, behordásra, csónakázásra, kikapcsolódásra kell egy csónak arra tökéletesen megfelelnek a kissebb méretű csónakok, de a terhelhetőségre figyeljünk oda. Egy fontos szempont – a gumicsónak nagyságával nem csak az ára, de a súlya is nő. Minnél nagyobb a csónak annál vastagabb anyagból készül. Figyeljünk oda a hurkák méretére is. Minnél nagyobbak annál stabilabb, terhelhetőbb a csónak, viszont annál kevesebb a hely a csónakon belül. Ha kis vízterületen fogjuk használni, elegendő az evezős változat , más esetben válasszunk motoros kivitelt. Itt két lehetőség van: motortartó bakkal szerelt – kissebb motorokhoz, illetve merev hátfalas gumicsónak – a nagy teljesítményűekhez.

Padlózat szempontjából a gumicsónakok 3 féle típúsra oszthatók. Padlózat nélküli – olcsó, könnyű, de nem tudunk állni benne. Lamellás változat – nagyobb stabilitást ad a csónaknak, állva is tudunk horgászni, de nem annyira kényelmes, mint a merev padló. Merev padlós gumicsónak – maximális komfortérzet és stabilitás horgászás és és nagy sebesség alatt. A csónak alja lehet lapos vagy rendelkezhet felfújható gerinccel (kiel). Az utóbbival már bátran lehet száguldozni, nagy sebességnél is stabil marad. Ezek már nem egyszerű csónakok, hanem gumihajók, amelyekkel bátran szelhetjük akár a tenger hullámait is.

Nem utolsó sorban figyeljünk oda az ár-érték arányra. Fizessen a komfortérzetért a biztonságért és nem a „brand”-ért. Nagyon sokszor túlfizetünk egy ismert, felkapott névért és közben nem kapunk semmivel sem többet, mintha egy kiváló minőségű, de nem annyira ismert márkát választanánk.

A BARK csónakokat alacsony ár mellett is magas felszereltség és kíváló minőség jellemzi.

Részletek: http://barkcsonak.hu

 • Wolf Kati a Sztárportréban A Sztárportréban Wolf Kati!

  A Szerelem miért múlsz óta nagyon sok dalom született, de mindig úgy éreztem, hogy azt a katartikus dolgot, ami azzal a dallal megtörtént, csak megközelíteni sikerült.

 • Réz András Réz András a Sztárportréban

  Nagymértékben rajtunk is múlik, hogy a fejünkben fölépített világmodellben hol vannak az árkok, csapdák, szögesdrótok, ejtőző helyek.

 • True Smile Jam Band A True Smile Jam Band első videóklipje

  Az Érezz szabadon című dal egy könnyed, dallamos, reggae-pop stílusú szám. A videoklipben a főszerepet Bartokos Tamás színész játssza, aki egy olyan integrált színházat vezet ma Magyarországon, ahol épek és sérültek játszanak együtt.

 • eMAG Black Friday Lejáratta magát az eMag ?

  Összességében dicséretes, az áruház “kezdeményezése”. Ne felejtsük, ez az első ilyen akciójuk és nem könnyű rá felkészülni. A kommunikáción majd javítanak.