Érettségi felkészülés magyarból

Érettségi felkészítő magyarbólAki komolyan veszi az érettségit, de nem áll éppen a legfényesebben annak célszerű az iskolai oktatás mellett adott tárgyból (például magyarból) egy felkészítő tanárt választania. Nem ingyenes, de mindenképpen megtérül.

Érdemes felkészítő tanárt választani, és a kiscsoportos felkészítés nyújtja a legtöbb előnyt. Hogyan tudod eldönteni, hogy konkrétan melyik felkészítőt válaszd közülük?

Szakmai hozzáértés

A szakmai hozzáértés alap. Jó tehát, ha a kiválasztott tanárnak minél nagyobb tanítási tapasztalata van. Ha még közelebbi kapcsolatban is áll az irodalommal, az nagy hasznodra lehet.

Módszertani felkészültség

A szakmai ismereteken kívül abban kell kifejezetten jónak lennie, ami a módszertan specialitása. Ha tehát páros munkában szeretnél dolgozni, olyat válassz, aki ebben jó. Ha a kiscsoportos felkészítést választod, akkor olyan tanárt válassz, akinek több éves tapasztalata van a csoportos munkában, és sokszor dolgozott így. Ez jellemzően iskolán kívüli tapasztalatot jelent.

Eredményes tanítványok, ellenőrizhető referenciákkal

A legbeszédesebb választási szempont az elért eredményesség.  Az interneten bárki bármit írhat. Ha például felhívhatod a volt tanítványait, akkor láthatod, hogy nyílt, és nemigen nyúlhatsz mellé.

Személyes kapcsolat és hitelesség

Nagyon fontos, a jó munkakapcsolat közted és a tanár között. Ezt nem mindig lehet az első benyomás alapján megítélni. Jó, ha érzed, hogy fontos neki a sikered. Ha megteheted, hogy az első alkalommal megismerkedtek, és akkor döntesz a további munkáról, az kellő biztonságot nyújthat a választáshoz. A választásban segíthet az is, hogy összeveted, hogy amit leír magáról, összhangban van-e az általa hangoztatott értékekkel, vagyis hiteles-e.

Érettségi felkészítés magyar nyelv és irodalomból – magyartanar.eu

 

 • Mitsubishi kistraktor A szomszéd kertje zöldebb?

  Nemhogy a kerti munkák nagy részét gyorsan és kényelmesen elvégzem, de a szállítás sem okoz gondot és télen a hólapátot sem fogom elővenni.

 • síléc Milyen sílécet kölcsönözzünk?

  Kezdő síelőnek állig érő, nem túl kemény sílécet ajánlunk. Haladók és profiknak orr magasságig érő, esetenként hosszabb sílécet javasolunk.

 • Cégkivonat Hiteles cégkivonat igénylése

  Hiteles cégkivonat igénylése sorban állás nélkül Cégkivonatot most már sorban állás nélkül igényelhet pár kattintással. A hatályos elektronikus cégkivonatot általában […]

 • Spirituális tábor - Tinnye Harmónia – spirituális tábor Tinnyén

  Gazdag programkínálat várja azokat akik részt vesznek a Tinnyei egészen egyedülálló négynapos spirituális táborban.