És azt meséltem már, hogy….

Félelmetes tűzijátékMinden tűzijátéknak saját története van.  Az  “első”, a “legnagyobb”, a “legszebb helyen lőtt”… és így tovább.
Nemrég sikeresen bővítettem ezt a listát a “legfélelmetesebb” alkategóriával.

A történet most is egy telefonhívással kezdődött: péntek délelőtt keresett meg egy úr, hogy lennék szíves neki szombat este tűzijátékot lőni, az eljegyzésére.  Szombat délelőtt eljött a boltunkba, ahol személyesen is egyeztettük a részleteket: Megegyeztünk, hogy a közeli szántóföld mellett találkozunk este 10 órakor, ahol egyrészt senkit sem zavarunk a durrogással, másfelől a látvány is teljesen zavartalanul élvezhető.

Este 9-körül fekete felhők gyülekeztek a nyugati égbolton, és erőteljes dörgések-villámlások jelezték, hogy közeleg az égiháború.  Az előkészített tűzijátékot a kocsiba tettem, és  gumicsizma-esőkabát felszereléssel megerősítve útnak indultam.

A helyszínre érkezve rövid időn belül lecsapott a vihar.  Meglehetősen ijesztő érzés volt egy kocsiban ülni a semmi közepén. Körben folyamatosan villámok csaptak a földbe, az eső özönvízszerűen ömlött, és a tudat, hogy 5 kilométeres körzetben ember nincs a közelemben, az egyetlen kapcsolatom a külvilággal egy halovány fényű telefon, meglehetősen zombi-apokalipszis érzést okozott.

Azt mondanom sem kell, eszem ágában nem volt kilónyi lőporral a kezemben kiszállni a villámok közé.

Örökkévalóságnak tűnt az idő, míg megszólalt a telefonom: a megrendelőm hívott, hogy sajnos csúszik a program, csak éjfél körül érnek tűzijáték-nézőbe… Elfojtottam a vágyam, hogy örömüvöltésben törjek ki,  így megbeszéltük, hogy éjfélkor újra nekifutunk az akciónak.

Éjfélre a vihar jócskán lecsendesedett, és bár az eső még mindig intenzíven esett, a tűzijátékot problémamentesen ellőttem.

Forrás, és tűzijáték: szegedpiro.hu/es-azt-meseltem-mar-hogy/

 • L. L. Junior L.L. Junior

  A Hallgass Hazait magyar zenei műsor adásának vendége volt L.L. Junior. A 15 évesen már platina lemezzel büszkélkedő zenész-énekes mostanában az apai szerepet tanulja.

 • Artemisinin vegyület Artemisinin

  Az artemisinin hatóanyagot Kínában fedezték fel 1970-ben. Egy malária elleni kutatási kampány során, egy régi kínai gyógynövényrecept alapján izolálták.

 • Premier League – Véget ért az idény a West Ham szélsője számára

  Combizomsérülés miatt véget ért az idény Michail Antonio, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United jobbszélsője számára. A Sky Sports […]

 • Felvételi előkészítő Felvételi előkészítő magyarból

  A központi írásbeli feladatlap megoldásakor a felvételizők három nehézséggel kerülnek szembe. Az egyik a tárgyi tudás kérdése, a másik a kérdezési módé, a harmadik a versenyhelyzeté.