Felvételi előkészítő magyarból

Miért van szükség felvételi előkészítőre magyarból?

Felvételi előkészítőA középiskolai központi írásbeli feladatlap megoldásakor a felvételizők három nehézséggel kerülnek szembe. Az egyik a tárgyi tudás kérdése, a másik a kérdezési módé, a harmadik a versenyhelyzeté.

A tárgyi tudás kapcsán az indokolja a felvételi előkészítőn való részvételt, hogy a biztosabb tárgyi tudással rendelkező felvételiző nyilvánvalóan előnyben van az alacsonyabb szintű tárgyi tudással rendelkezővel szemben. Az egyre élesebb versenyben olykor csak néhány pont különbség dönt arról, kit vesznek fel a választott iskolába, és kinek kell szükségmegoldást választania. Ez a néhány pont sokszor a puszta tárgyi tudáson múlik. A központi felvételik meghatározott tárgykörökből veszik a feladataikat. Ezért a felvételi előkészítőn szisztematikusan végigvesszük az adott témaköröket. Ha valami az iskolában esetleg lemaradt, itt biztosan a helyére kerül, így a tárgyi tudás szempontjából azok, akik végigcsinálják a felvételi előkészítőt, előnyt szerezhetnek azokkal szemben, akik nem.

Ha egy felvételiző megfelelő tárgyi tudással érkezik a felvételire, még akkor is kifoghat rajta a kérdezési mód, vagyis az, hogy ismeretlen feladattípusokban kell alkalmaznia a birtokolt tárgyi tudást. A központi felvételin nem a tankönyvek szövegét kell ismételni, hanem az iskolában (feltételezetten) megszerzett tudás és készségek alkalmazását vizsgálják. Így a tárgyi tudás meglétén felül külön hasznos az egyes feladattípusok megoldásának elsajátítása, és a készségek fejlesztése. Aki részt vesz felvételi előkészítőn, az a felvételin már ismerős feladattípusokkal találja majd szembe magát. Aki nem, az a felvételin esetleg olyan feladatokkal találkozik, ahol az első problémája a feladat megértése lesz, és csak akkor jut odáig, hogy a tárgyi tudásáról számot adjon, amikor ezen átverekedte magát.

Előkészítő: http://magyartanar.kommunikáció.eu/

 • Vállai Krisztián Vállai Krisztián az egyszemélyes zenekar

  Akinek ismerősek e szavak: Santeria, The Play, Long Road az régóta ismeri, de akinek a Cherokee zenekar mond valamit az biztosan tudja kiről van szó.

 • #yeahla #yeahla -Napraforgó – Feat. Eszes Viki

  Jelasity Péter elmondta hogyan indul a #yeahla projekt. Minden jel arra mutat, hogy lesz még folytatás.

 • L. L. Junior L.L. Junior

  A Hallgass Hazait magyar zenei műsor adásának vendége volt L.L. Junior. A 15 évesen már platina lemezzel büszkélkedő zenész-énekes mostanában az apai szerepet tanulja.

 • Ismerős Arcok - Magyar Zene 15 év egy koncertben – Ismerős Arcok

  Az Ismerős Arcok zenekar – 15 éve – szövegírói-zeneszerzői munkájával, előadói tevékenységével, koncertjeivel népszerűsíti, kultúránk szeretetének fontosságát.