Felvételi előkészítő magyarból

Miért van szükség felvételi előkészítőre magyarból?

Felvételi előkészítőA középiskolai központi írásbeli feladatlap megoldásakor a felvételizők három nehézséggel kerülnek szembe. Az egyik a tárgyi tudás kérdése, a másik a kérdezési módé, a harmadik a versenyhelyzeté.

A tárgyi tudás kapcsán az indokolja a felvételi előkészítőn való részvételt, hogy a biztosabb tárgyi tudással rendelkező felvételiző nyilvánvalóan előnyben van az alacsonyabb szintű tárgyi tudással rendelkezővel szemben. Az egyre élesebb versenyben olykor csak néhány pont különbség dönt arról, kit vesznek fel a választott iskolába, és kinek kell szükségmegoldást választania. Ez a néhány pont sokszor a puszta tárgyi tudáson múlik. A központi felvételik meghatározott tárgykörökből veszik a feladataikat. Ezért a felvételi előkészítőn szisztematikusan végigvesszük az adott témaköröket. Ha valami az iskolában esetleg lemaradt, itt biztosan a helyére kerül, így a tárgyi tudás szempontjából azok, akik végigcsinálják a felvételi előkészítőt, előnyt szerezhetnek azokkal szemben, akik nem.

Ha egy felvételiző megfelelő tárgyi tudással érkezik a felvételire, még akkor is kifoghat rajta a kérdezési mód, vagyis az, hogy ismeretlen feladattípusokban kell alkalmaznia a birtokolt tárgyi tudást. A központi felvételin nem a tankönyvek szövegét kell ismételni, hanem az iskolában (feltételezetten) megszerzett tudás és készségek alkalmazását vizsgálják. Így a tárgyi tudás meglétén felül külön hasznos az egyes feladattípusok megoldásának elsajátítása, és a készségek fejlesztése. Aki részt vesz felvételi előkészítőn, az a felvételin már ismerős feladattípusokkal találja majd szembe magát. Aki nem, az a felvételin esetleg olyan feladatokkal találkozik, ahol az első problémája a feladat megértése lesz, és csak akkor jut odáig, hogy a tárgyi tudásáról számot adjon, amikor ezen átverekedte magát.

Előkészítő: http://magyartanar.kommunikáció.eu/

 • 5 legjobb étel a rák ellen

  ABrokkoli: az egyik legjobb növényünk a rák elleni harcban. A brokkoli tele van sulfroraphane-nal, amely serkenti azoknak az enzimeknek a termelését, amelyek gátolják a tumorok növekedését,

 • Sugarloaf zenekar Új Sugarloaf dal

  Nkuya Sonia és zenekara új dallal lepte meg közönségét, amelyhez hamarosan ismét forog egy videó.

 • Gyermekbőrgyógyászat - szemölcs Vírusos szemölcsök

  A HPV fertőzés során a szemölcs akár spontán visszahúzódhat, azonban minden második-harmadik gyermek esetében a vírus két éven túl is fennmaradhat.

 • mcdsz logo 5 éves szakszervezet

  Az 5 éves Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) 2013. november 29-én tartotta meg tisztújító Kongresszusát Budapesten a Hotel Benczúrban. A szakszervezet elnökének újra Járási Tamást választották.