Fizetnek ha lomtalaníthatnak

LomtalanításA lomtalanítás nem a lomok elszállításáról szól. Sokszor egy -egy helyiség, vagy egy nagyobb terület teljes kiürítését jelenti. A tulajdonos természetesen az értékeket lomtalanítás előtt elviszi, értékesíti, de rengeteg újrahasznosítható, így értékkel bíró dolog marad még (melyeket egy hagyaték felvásárló sem visz el). A legfőbb cél, hogy szinte minden újra fel legyen használva. (Kivéve a veszélyes hulladékok, azok szakszerű megsemmisítéséről kell gondoskodnunk.)

Leginkább vidéki ingatlanok esetében igaz, hogy még tulajdonosuk sem méri fel mennyi érték marad, melyet a legtöbb ember szemétnek tekint és kidobná. Talán tudja is hogy értékes, de csak egyenként minimális összegekért lehetne értékesíteni úgy, hogy az nem érné meg. Esetleg egy -egy tárgy annyira elhasználódott, hogy felújítva érdekelne bárkit is.

Érdemes tehát lomtalanításkor utánajárni, mivel már Magyarországon is léteznek “kincsvadászok”, akik nem pézt kérnek, hogy lomtalanítsanak, hanem pénzt fizetnek hogy lomtalaníthassanak.

Részletek: lomtalanítás.info