Az új Ford Edge SUV

Ford edge SUVA Ford Edge egészíti ki a Ford európai SUV kínálatát. Az Amerikában egyre népszerűbb modell egészíti ki a közepes méretű Kugát és a kis Ecosportot.

Los Angelesben mutatták be a Ford Edge Concept modellt, mely során az európaiak is betekintést nyerhettek a nagyméretű SUV technológiai és formai kidolgozásába.

A Ford gépjárművek egyre népszerűbbek Európában. A nagy Európai “piacvezető” Wolksvagen nem heverte ki a gazdasági válságot, a további költségcsökkentések pedig a minőség rovására mehetnek, így szabad az út a rohamléptekkel fejlesztő Ford előtt. A SUV piaci részesedése a várakozások szerint az Európai piacokon is  hamarosan eléri a 22 százalékot.

A Ford egyre intelligensebb és praktikusabb járművekkel jelenik meg a piacon. A Teljesen Automatizált Parkolási Rendszer prototípusa egyetlen gombnyomásra, sőt távirányítással is képes megoldani a parkolást. Ultrahangos érzékelői segítségével a rendszer a merőleges parkolóhelyeket is azonosítja, és akár önállóan is kiáll a szűk parkolóhelyről. Az akadályelkerülő rendszerek további finomítása is folytatódik.

2014 Ford Edge SUVA Ford Edge Concept szépen megformált, lendületes vonalak határolják. Egyszerrre kelt tiszteletet parancsoló erőteljes benyomást, mégis sportos “fittség” jellemzi. A karosszéria sok apró trükköt is rejt, mint az aktív hűtőrács és a légelvezetők.

A Ford Edge műszerfalát, a középkonzolt és az ajtópaneleket kézzel varrott Nubuk bőrborítás fedi, a hangvezérlésű Ford SYNC rendszerhez 10 colos központi érintőképernyő kapcsolódik, a mechanikus sebességváltókar a dinamikus vonalvezetésű középkonzolon kapott helyet.

Ford Edge SUV

 • Az illem a korral, és korszakokkal sokat változik.

  Zoltán Erika autóvezetés közben is igyekszik megadni a tiszteletet. Amennyiben egy ismert ember szabályokat szeg, azzal magára tudja haragítani az embereket

 • Walko Csaba - Magyar zene Magyar szöveggel jön a Compact Disco

  Eljött az ideje annak, hogy kijöjjünk egy magyar dallal, de annyira beindultunk, hogy több is lesz.

 • dub zene Jamaica az 1970-es években

  Ritkaságszámba menő zenei ínyencségre számíthatunk március 22-én a Super 8-ban. A DUBlőrök éjszakája a dub kialakulását eleveníti fel.

 • gyógygombák és daganatok Gyógygombák és daganatok

  A gyógygombák daganat ellenes hatását világszerte folyamatosan vizsgálják. A 2013-as évben a Shiitake, a Ganoderma és a Lepketapló gyógygombák emelkednek ki, velük történt a legtöbb kutatás.