Gyógygombák és daganatok

gyógygombák és daganatokGyógygombák, melyek bizonyítottan jótékony hatásúak lehetnek daganatos betegségek kiegészítő terápiájaként:

1. Shiitake gyógygomba (Lentinula edodes),
2. Murill gyógygomba (Agaricus blazei),
3. Lepketapló gomba (Tramates versicolor)
4. Maitake gyógygomba (Grifola fondosa),
5. Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum),
6. Hernyógomba (Cordyceps sinesis)

A gyógygombák daganat ellenes hatását világszerte folyamatosan vizsgálják. A 2013-as évben a Shiitake, a Ganoderma és a Lepketapló gyógygombák emelkednek ki, velük történt a legtöbb kutatás.

Ma már Japánban kétféle β-glükánt, a kresztint és lentinant engedéllyel rendelkező gyógyszerként használják gyomorrák kezelésére, mely elgondolkodtató tény.

Ha pontosan szeretné tudni, milyen új klinikai eredmények születtek a gyógygombákkal kapcsolatban az elmúlt évben, olvassák el a Gombakirályon megjelent teljes cikket:

http://gombakiraly.hu/gyogygombak-es-daganatok-2013/

 • Sztárportré Várkonyi András

  Várkonyi András, akit mindenki Vili bácsiként ismer, gyermekkorában is eleven kisfiú volt. Egyszer az óvodából, átmászva a kerítésen hazaszökött, és nagyon örült az épp otthon dolgozó apukájának, aki viszont nem osztozott az örömében.

 • Lányi Lala a Toppon Lányi Lala a Sztárportréban

  Most tart ott az élete, ahol akkor tartott volna, ha nem kezd el hivatásszerűen a zenéléssel foglalkozni.

 • Czutor Zoltan - Sztárportré Czutor Zoltán gondolatai

  Czutor Zoltán gondolatait a Belmondo dalszövegeiből is ismerhetjük, de a zeneszerző-szövegíró, ha valaki kérdezi, szívesen elmondja a véleményét.

 • Bark csónak Mekkora csónak kell horgászáshoz

  Ha horgászásra szeretnénk venni egy csónakot, akkor saját tapasztalatom szerint az egyszemélyes csónakok egy embernek kicsik.