Lányi Lala a Sztárportréban

Lányi Lala - SztárportréLányi Lala, énekes, dalszerző, tanuló és nem utolsósorban apuka.

„Vannak olyan dolgok, amikhez az ember ragaszkodik, ez pedig maga az egyéniség, amire azt mondom, hogy ezt az ember kell, hogy vállalja.”

Dolgos szülők harmadik gyermekeként érkezett a Lányi családba, ahol szigorú munkamegosztás volt. Mindig azt látta a szüleitől, hogy a sikerért, a megélhetésért igenis dolgozni kell. „…a zenében is van egy egészséges hullámzás, sosem lehet folyamatosan száz százalékon égni, nekem is fel kellett arra készülni, hogy valamiből azért fenntartsam magam és a családom…”

Édesapját korán elveszítette, az ő hiányát azzal próbálja kompenzálni, hogy bármennyi munkája is van, a kisfiára mindig szakít időt.

A kilencvenes években elkezdett ugyan egy főiskolát, de a zenei sikereire való tekintettel egy „kis” felmentést adott magának a tanulás alól. Most tart ott az élete, ahol akkor tartott volna, ha nem kezd el hivatásszerűen a zenéléssel foglalkozni.

2008-ban úgy döntött, ideje, hogy folytassa a tanulmányait. Első lépésként a Budapesti Kommunikációs Főiskolán szerzett diplomát, most a Pázmány Péter Katolikus Egyetem harmadéves hallgatója Jog- és Államtudományi karon.

/Fekete Timi/ – sztarportre.hu

 • Januárban mindenkit értesít a NAV

  A személyijövedelemadó-bevallás rendszerének átalakítása nem ért véget a tavalyi évben bevezetett adóbevallási tervezettel. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a […]

 • Ez vár ránk hétfőn – a hó mellé viharos szél is jön

  Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, keleten azonban estig erősen felhős vagy borult marad az ég. A Dunától keletre szórványosan […]

 • hodlmayer - szakszervezet Nemzetközi kampányt indított egy magyar szakszervezet

  Az MCDSZ nemzetközi kampányt indított annak érdekében, hogy a Hödlmayr állítsa vissza egy dolgozó munkaviszonyát és állapodjon meg a szakszervezettel.

 • Patinás Lámpa Patinás Lámpa a Zeneakadémián

  A Zeneakadémia Nagyterme korai vasbeton építészetünk kiemelkedő szecessziós alkotása. 2012 őszétől a leszerelt réz lámpatestek felújítását a Patinás Lámpa Kft üzemében 13 szakember végezte Károlyi Csaba tulajdonos szakértő felügyeletével.