Macska ürülékből készül a kávé

civet coffeeÉrdekes módon készül a világ legdrágábbnak tartott kávéja, a Kopi Luwak. Ez az egyedi, különleges kávé a szumátrai pálmasodró macska, vagy más néven civet macska által megemésztett kávé végtermékét használja alapanyagul.

Magyarul: A macska megeszi a termést, a kávénak viszont a magját nem tudja megemészteni, így az távozik az ürülékkel. Az ürülékből később vállalkozó szellemű őslakosok kiválogatják a megfelelő szemeket.

Kilóra levetítve körülbelül 600 dolcsit kell letenni ezért a kávéért. Íze állítólag krémes, egyesek szerint csokis, mások szerint vaníliás állagú.

Csupán néhány száz kiló készül belőle évente, nyilván ez is hozzájárul a magas árhoz. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a forgalomban lévő összes Kopi Luwak körülbelül fele hamis. Tehát nem minden arany, ami fénylik.

Részletek kávékról: kavekulonlegessegek.blogspot

 • Belépő a korlátlan mozgás birodalmába

  Az ALL YOU CAN MOVE SPORTPASS egy olyan sportbérlet, mellyel az országban több száz sportlétesítményben korlátlanul, mozoghatsz, havi átalánydíjért.

 • Tóth Szabi Tóth Szabi gyakran el is érzékenyül

  A zenész amúgy nemcsak tettre kész, de szívesen segít is másokon, akár egy-két jó szóval.

 • MCDSZ kongresszus Új stratégiát fogadott el az MCDSz Kongresszusa

  A szakszervezet szolidaritáson, szakértelmen és függetlenségen alapuló érdekvédelem megvalósítását tűzte ki célul. Az MCDSz aktív tagjai és tisztségviselői nem a „Mit ad a szakszervezet”, hanem „Mit tudunk közösen elérni” kérdésre adják meg közösen a választ.

 • Zöldség tartósítás Zöldségek és gyümölcsök tartósítása

  Számos epidemiológiai vizsgálatban mutatták ki a növényi alapú étrend szív- és érrendszeri betegségekben és a rákos megbetegedések megelőzésben kifejtett védő hatását.