Macska ürülékből készül a kávé

civet coffeeÉrdekes módon készül a világ legdrágábbnak tartott kávéja, a Kopi Luwak. Ez az egyedi, különleges kávé a szumátrai pálmasodró macska, vagy más néven civet macska által megemésztett kávé végtermékét használja alapanyagul.

Magyarul: A macska megeszi a termést, a kávénak viszont a magját nem tudja megemészteni, így az távozik az ürülékkel. Az ürülékből később vállalkozó szellemű őslakosok kiválogatják a megfelelő szemeket.

Kilóra levetítve körülbelül 600 dolcsit kell letenni ezért a kávéért. Íze állítólag krémes, egyesek szerint csokis, mások szerint vaníliás állagú.

Csupán néhány száz kiló készül belőle évente, nyilván ez is hozzájárul a magas árhoz. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a forgalomban lévő összes Kopi Luwak körülbelül fele hamis. Tehát nem minden arany, ami fénylik.

Részletek kávékról: kavekulonlegessegek.blogspot

 • Sülysápi maffia Éjszaka a szomszédját gyilkolja… Sülysáp

  Kontárkodás, engedély nélküli szerviz üzemeltetés, testi sértés, rongálás,  állatkínzás, csendháborítás.. és ki tudja még mit követhet el a hatóságok szeme […]

 • Műkörmös akarok lenni

  Ha már felmerült benned a gondolat, hogy a műkörmös szakmát válaszd, arra fel kell készülnöd, hogy itt nem üres szlogen az „élethosszig tartó tanulás”.

 • seo - fullseo.eu Anti-SEO támadás

  Bár a Google ezt elvileg tagadja, teszteléseink bizonyítják, hogy hátrébb lehet sorolni a Google -ban oldalunkat anélkül, hogy ahhoz bármilyen […]

 • Gulyás Mártonék narancssárgára festették az ÁSZ épületét – videó

  A Közös Ország Mozgalom aktivistái narancssárga festékkel festették le az Állami Számvevőszék Apáczai Csere János utcai központjának épületét. A Facebookon […]