Macska ürülékből készül a kávé

civet coffeeÉrdekes módon készül a világ legdrágábbnak tartott kávéja, a Kopi Luwak. Ez az egyedi, különleges kávé a szumátrai pálmasodró macska, vagy más néven civet macska által megemésztett kávé végtermékét használja alapanyagul.

Magyarul: A macska megeszi a termést, a kávénak viszont a magját nem tudja megemészteni, így az távozik az ürülékkel. Az ürülékből később vállalkozó szellemű őslakosok kiválogatják a megfelelő szemeket.

Kilóra levetítve körülbelül 600 dolcsit kell letenni ezért a kávéért. Íze állítólag krémes, egyesek szerint csokis, mások szerint vaníliás állagú.

Csupán néhány száz kiló készül belőle évente, nyilván ez is hozzájárul a magas árhoz. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a forgalomban lévő összes Kopi Luwak körülbelül fele hamis. Tehát nem minden arany, ami fénylik.

Részletek kávékról: kavekulonlegessegek.blogspot

 • Soma Mamagésa A Sztárportréban Soma Mamagésa!

  A beszélgetés első gondolata, hogy rend vagy káosz van körülöttünk a világban!?

 • Aradszky László A Sztárportréban Aradszky László!

  80 év, az 80 év. Aradszky László dalban mondja el mi a vágya.

 • 5 legjobb étel a rák ellen

  ABrokkoli: az egyik legjobb növényünk a rák elleni harcban. A brokkoli tele van sulfroraphane-nal, amely serkenti azoknak az enzimeknek a termelését, amelyek gátolják a tumorok növekedését,

 • danubius mesekonyv Aki nem hiszi, járjon utána…

  A mesék üzeneteket közvetítenek és utat mutatnak, óriási szerepük lehet nemcsak a gyerekek gyógyításában, ahogy azt manapság egyre gyakrabban halljuk, de a mindennapokban is.