Megalakult a Tescós Dolgozók Szakszervezete

TescoA Tesco-nál dolgozók közül sokan megelégelték azt, hogy tehetetlen szemlélői mindazon munkahelyi anomáliáknak, amelyek nap, mint nap kiszolgáltatott helyzetbe hozzák őket, nem kevés érdeksérelem mellett. Úgy gondolták radikálisabb lépésekre van szükség, ezért a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) védőszárnyai alatt megalakították a Tescós Dolgozók Szakszervezetét, a TEDOSZ-t.

Az alapítók és tisztségviselők a jövőben a kollégáikkal az érdekvédelem széles eszköztárát kívánják felhasználni, a munkáltatóval való folyamatos párbeszéd kialakítása mellett. A jogtalanságok megszüntetésének érdekében egyeztetéseket kezdeményeznek a cégvezetéssel, és a jövőben, ha a helyzet megköveteli, bírósághoz, munkaügyi hatósághoz és egyéb szervekhez fognak fordulni, a munkaidő-beosztást tagjaik esetében kontrollálni fogják (kiemelten kezelve a vasárnapi munkavégzést és a túlórákat), valamint azonnali tájékoztatást kérnek a munkáltatótól a folyamatban lévő bértárgyalásokról. A hatékony fellépés érdekében, felveszik a kapcsolatot hazai és nemzetközi, Tescós dolgozókat tömörítő szakszervezetekkel, áruházanként kezdeményezik majd az Üzemi Tanácsok és egyéb munkavállalói részvételi fórumok megalakítását is.

http://tesco.mcdsz.hu/

 • Gázolásban meghalt egy kilencéves biciklis

  Meghalt egy kerékpáron utazó kilencéves gyermek szombaton Ónodnál, amikor a biciklit kormányzó fiatal egy kisteherautó elé kanyarodott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei […]

 • Dr. Domján László Az Agykontroll ma: Dr. Domján László a Sztárportréban!

  Van-e lehetőség ma arra, hogy egy-egy testi tünet, vagy betegség kapcsán rákeressünk, hogy milyen jellegű lelki okok szokták kiváltani az adott tünetet?

 • Orbán Viktor veje már 17 cégben érdekelt

  Néhány hónap leforgása alatt 12 cégben lett hivatalosan is érdekelt Tiborcz István. Orbán veje ezzel óriásvállalkozó lett. A Heti Válasz cikke […]

 • Takáts Tamás a Sztárportréban Takáts Tamás a Sztárportréban

  Arra a kérdésre, hogy milyennek látja magát, így válaszolt: „Takáts nem normális. Egy kedves, aranyos, bolond a Takáts Tamás, de vállalom, nem szégyellem. Szeret élni, szereti az Urat, szereti a családját…”