Megalakult a Tescós Dolgozók Szakszervezete

TescoA Tesco-nál dolgozók közül sokan megelégelték azt, hogy tehetetlen szemlélői mindazon munkahelyi anomáliáknak, amelyek nap, mint nap kiszolgáltatott helyzetbe hozzák őket, nem kevés érdeksérelem mellett. Úgy gondolták radikálisabb lépésekre van szükség, ezért a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) védőszárnyai alatt megalakították a Tescós Dolgozók Szakszervezetét, a TEDOSZ-t.

Az alapítók és tisztségviselők a jövőben a kollégáikkal az érdekvédelem széles eszköztárát kívánják felhasználni, a munkáltatóval való folyamatos párbeszéd kialakítása mellett. A jogtalanságok megszüntetésének érdekében egyeztetéseket kezdeményeznek a cégvezetéssel, és a jövőben, ha a helyzet megköveteli, bírósághoz, munkaügyi hatósághoz és egyéb szervekhez fognak fordulni, a munkaidő-beosztást tagjaik esetében kontrollálni fogják (kiemelten kezelve a vasárnapi munkavégzést és a túlórákat), valamint azonnali tájékoztatást kérnek a munkáltatótól a folyamatban lévő bértárgyalásokról. A hatékony fellépés érdekében, felveszik a kapcsolatot hazai és nemzetközi, Tescós dolgozókat tömörítő szakszervezetekkel, áruházanként kezdeményezik majd az Üzemi Tanácsok és egyéb munkavállalói részvételi fórumok megalakítását is.

http://tesco.mcdsz.hu/

 • Nemcsak a 20 éveseké!

  Kedvezmények, árengedmények, speciális csomagok és szívélyes fogadtatás várja az élet szépségeire nyitott ezüstkorú kirándulókat, örökifjú vendégeket Dél-Dunántúlon.

 • Unja a Windows kinézetét?

  A munkakörnyezet erősen befolyásolja az ember munkakedvét, egy megfelelőre átalakított Windows felület bizony hasznos dolog.

 • el torino Kamagra itthon: sokkoló tények

  A Kamagra nem található az engedélyezett gyógyszerek listáján! Mi következik ebből? Az, hogy a Kamagra semmilyen formában nem engedélyezett Magyarországon, tehát a Kamagra illegális itthon!

 • Lomtalanítás vége Így lomtalanítunk mi

  A megbeszélt napon tehát hárman felvonulunk a lomtalanításhoz és hozzálátunk. Sokszor a csomagolás is a mi feladatunk.