Megalakult a Tescós Dolgozók Szakszervezete

TescoA Tesco-nál dolgozók közül sokan megelégelték azt, hogy tehetetlen szemlélői mindazon munkahelyi anomáliáknak, amelyek nap, mint nap kiszolgáltatott helyzetbe hozzák őket, nem kevés érdeksérelem mellett. Úgy gondolták radikálisabb lépésekre van szükség, ezért a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) védőszárnyai alatt megalakították a Tescós Dolgozók Szakszervezetét, a TEDOSZ-t.

Az alapítók és tisztségviselők a jövőben a kollégáikkal az érdekvédelem széles eszköztárát kívánják felhasználni, a munkáltatóval való folyamatos párbeszéd kialakítása mellett. A jogtalanságok megszüntetésének érdekében egyeztetéseket kezdeményeznek a cégvezetéssel, és a jövőben, ha a helyzet megköveteli, bírósághoz, munkaügyi hatósághoz és egyéb szervekhez fognak fordulni, a munkaidő-beosztást tagjaik esetében kontrollálni fogják (kiemelten kezelve a vasárnapi munkavégzést és a túlórákat), valamint azonnali tájékoztatást kérnek a munkáltatótól a folyamatban lévő bértárgyalásokról. A hatékony fellépés érdekében, felveszik a kapcsolatot hazai és nemzetközi, Tescós dolgozókat tömörítő szakszervezetekkel, áruházanként kezdeményezik majd az Üzemi Tanácsok és egyéb munkavállalói részvételi fórumok megalakítását is.

http://tesco.mcdsz.hu/

 • viplimuzin Viplimuzin lesz a Lincoln-ból

  Idei évre a lincoln Town Car limuzint tesszük teljesen egyedivé, hogy valóban méltóak lehessünk a Viplimuzin név viselésre.

 • Kamagra Mi az a kamagra

  A kamagra egy szidenafil-citrát tartalmú potencianövelő. Gyártója az Ajanta Pharma.

 • Mediátor képzés A jövő szakmája a Mediátor

  Ha egyszerűen szeretnénk lefordítani a mediátor kifejezést, azt mondhatnánk közvetítő.

 • Nyugdij40 népszavazás Nőszervezetek a női egyenjogúság ellen

  A nőszervezetek ezzel gyakorlatilag elismerték, hogy a nők különlegesebb bánásmódot igényelnek, lévén a gyengébbik nemhez tartoznak. Ez legalizálja azt a rossz munkáltatói gyakorlatot is miszerint a nők kevesebb bért kapnak ugyanazon munkáért.