Megalakult a Tescós Dolgozók Szakszervezete

TescoA Tesco-nál dolgozók közül sokan megelégelték azt, hogy tehetetlen szemlélői mindazon munkahelyi anomáliáknak, amelyek nap, mint nap kiszolgáltatott helyzetbe hozzák őket, nem kevés érdeksérelem mellett. Úgy gondolták radikálisabb lépésekre van szükség, ezért a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) védőszárnyai alatt megalakították a Tescós Dolgozók Szakszervezetét, a TEDOSZ-t.

Az alapítók és tisztségviselők a jövőben a kollégáikkal az érdekvédelem széles eszköztárát kívánják felhasználni, a munkáltatóval való folyamatos párbeszéd kialakítása mellett. A jogtalanságok megszüntetésének érdekében egyeztetéseket kezdeményeznek a cégvezetéssel, és a jövőben, ha a helyzet megköveteli, bírósághoz, munkaügyi hatósághoz és egyéb szervekhez fognak fordulni, a munkaidő-beosztást tagjaik esetében kontrollálni fogják (kiemelten kezelve a vasárnapi munkavégzést és a túlórákat), valamint azonnali tájékoztatást kérnek a munkáltatótól a folyamatban lévő bértárgyalásokról. A hatékony fellépés érdekében, felveszik a kapcsolatot hazai és nemzetközi, Tescós dolgozókat tömörítő szakszervezetekkel, áruházanként kezdeményezik majd az Üzemi Tanácsok és egyéb munkavállalói részvételi fórumok megalakítását is.

http://tesco.mcdsz.hu/

 • Lomtalanítás Budapesten Jön a jó idő, jöhet a lomtalanítás

  A legtöbb közterület fenntartó már nyilvánosságra hozta az évi ingyenes lomtalanítások időpontjait. Budapesten a következő kihelyezési időpontok az alábbiak:

 • L. L. Junior L.L. Junior

  A Hallgass Hazait magyar zenei műsor adásának vendége volt L.L. Junior. A 15 évesen már platina lemezzel büszkélkedő zenész-énekes mostanában az apai szerepet tanulja.

 • Főkefe Szakszervezeti jogok sárba tiprása a FŐKEFE Kft-nél

  Az MCDSz az ügy kapcsán az illetékes minisztériumokhoz, hatóságokhoz, jogvédő szervezetekhez és nemzetközi szervezetekhez fordult.

 • Kavitációs hőgenerátor A kavitációs hőgenerátor magyar fejlesztői

  A kavitációs hőgenerátor fejlesztésével, a világ minden országában jelenleg is sok feltaláló foglalkozik, több-kevesebb sikerrel. A teljesség felsorolása nélkül, három magyar feltalálót mutatunk be.