Nem lesz sztrájk a Tesconál

Tesco sztrájkBár Én remélem lesz, de úgy tűnik a dolgozókat mindenki csak hülyíti. Lássuk a tényeket:

  • A Tesco vezetősége nem hajlandó normális bért emelni, erre demonstrációt szerveznek. Nem ártana tudomásul venni, hogy egy pár száz, vagy ezres tömegnek jelen esetben nincs nyomásgyakorló hatása, sőt inkább csak megerősíti a munkaadót azon véleményében, hogy a dolgozók nem képesek sztrájkot szervezni.
  • Állítólag 8.000 fő aláírta, hogy hajlandó sztrájkolni. Ha így lenne bizonyára valaki tett volna a Tesco vezetők asztalára egy konkrét követelést érdemi számokkal (Pl.: 40 % béremelés augusztustól) és egy kb.: egy hetes határidővel. Az egy hét letelte után, ha a követelés nem teljesül, már másnap jött volna a 2 órás figyelmeztető sztrájk.

A Tesco vezetősége röhög az egészen, a két szakszervezet ámítja a dolgozókat és próbál helyezkedni, majd learatja a dicsőséget, mert hurrá; a munkaerőhiány miatt mégis lehet 8 % béremelés. Bocsánat, a 8 % -ra nem használnám a béremelés szót: alamizsna.

Nos így a végére bevallom, kicsit provokálok, hátha felébred néhány szakszervezeti vezető és belátja, hogy valóban lépni kellene, nem csak dumálni. Szóval nem ellenük vagyok, sőt buzdítom Őket, legyenek ezerszer keményebbek. Van miből bért emelni. és a 40 % abszolút reális, tessék körülnézni mi történt idén ott ahol valóban sztrájkoltak.

(Mi)