Nem lesz sztrájk a Tesconál

Tesco sztrájkBár Én remélem lesz, de úgy tűnik a dolgozókat mindenki csak hülyíti. Lássuk a tényeket:

 • A Tesco vezetősége nem hajlandó normális bért emelni, erre demonstrációt szerveznek. Nem ártana tudomásul venni, hogy egy pár száz, vagy ezres tömegnek jelen esetben nincs nyomásgyakorló hatása, sőt inkább csak megerősíti a munkaadót azon véleményében, hogy a dolgozók nem képesek sztrájkot szervezni.
 • Állítólag 8.000 fő aláírta, hogy hajlandó sztrájkolni. Ha így lenne bizonyára valaki tett volna a Tesco vezetők asztalára egy konkrét követelést érdemi számokkal (Pl.: 40 % béremelés augusztustól) és egy kb.: egy hetes határidővel. Az egy hét letelte után, ha a követelés nem teljesül, már másnap jött volna a 2 órás figyelmeztető sztrájk.

A Tesco vezetősége röhög az egészen, a két szakszervezet ámítja a dolgozókat és próbál helyezkedni, majd learatja a dicsőséget, mert hurrá; a munkaerőhiány miatt mégis lehet 8 % béremelés. Bocsánat, a 8 % -ra nem használnám a béremelés szót: alamizsna.

Nos így a végére bevallom, kicsit provokálok, hátha felébred néhány szakszervezeti vezető és belátja, hogy valóban lépni kellene, nem csak dumálni. Szóval nem ellenük vagyok, sőt buzdítom Őket, legyenek ezerszer keményebbek. Van miből bért emelni. és a 40 % abszolút reális, tessék körülnézni mi történt idén ott ahol valóban sztrájkoltak.

(Mi)

 • Kökény Attila Kökény Attila a Sztárportréban

  “Nyilván egy nő, van amikor azt mondja, hogy neki egy szabadság az, hogy szeret menni…”

 • Hőszigetelő bevonat, ami a penészt is megszünteti!

  A hideg, a fűtési szezon beköszöntével visszatérő probléma lehet a penész. Ez azonban nemcsak esztétikai és épületszerkezeti gond, hanem nagyon komoly légúti megbetegedésekhez vezet.

 • Ford edge SUV Az új Ford Edge SUV

  A Ford Edge egészíti ki a Ford európai SUV kínálatát. Az Amerikában egyre népszerűbb modell egészíti ki a közepes méretű Kugát és a kis Ecosportot. A Ford egyre intelligensebb és praktikusabb járművekkel jelenik meg a piacon. A Ford Edge Concept szépen megformált, lendületes vonalak határolják.

 • Réz András Réz András a Sztárportréban

  Nagymértékben rajtunk is múlik, hogy a fejünkben fölépített világmodellben hol vannak az árkok, csapdák, szögesdrótok, ejtőző helyek.