Összefogással van esély a béremelésre

Szakszervezet és béremelésTöbb munkaadónál is sikeresen zárultak az MCDSz (Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete) bértárgyalásai.

A Robert Bosch Elektronika Kft. -nél a dolgozók körében aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a szakszervezet 10 % -os béremelési javaslatát támogassák. Nem mindenki írta alá az íveket, ám a végeredmény így is 5,5 % -os béremelés lett, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a Munkavállalók, közös fellépéssel és szolidaritással hatékonyan tudják érvényesíteni érdekeinket.

2015 évben létrejött a holland tulajdonú Versteijnen Logistics Kft.-nél az MCDSz helyi alapszervezete, majd az év második felében megkezdődtek a helyi tisztségviselők közreműködésével és az FNV-vel (Hollandia legnagyobb szakszervezeti konföderációja) folytatott szakmai háttérmunkával a 2016. évi bértárgyalások. A bértárgyalások eredményeként megszületett bérmegállapodás 2016. évre a gépkocsivezetők részére átlagosan 15,8 % alapbér emelkedést eredményez.

Előtérben az érdekvédelem: mcdsz.hu

 • bihar kincse tea Bihari füvek

  A bihari füves ember ősei már az 1800-as évek eleje óta gyógynövények gyűjtésével és népi gyógyászati alkalmazásaival foglalkoztak. Ion Bonchis tudása őseitől származik.

 • 5 legjobb étel a rák ellen

  ABrokkoli: az egyik legjobb növényünk a rák elleni harcban. A brokkoli tele van sulfroraphane-nal, amely serkenti azoknak az enzimeknek a termelését, amelyek gátolják a tumorok növekedését,

 • Nyári Fesztivál Közel száz program a Budapesti Nyári Fesztiválon

  Bár az opera idén igen hangsúlyos lesz, más műfajokban is válogathatnak a színházrajongók, amely kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére való programot.

 • Qoros 3 Sedan A kínai Qoros 3 Sedan Európában

  6 évvel megalakulása után a Qoros autógyár átadta első olyan autóját, melynek vásárlója nem kínai. A Qoros keményen dolgozott azon, hogy a Qoros 3 Sedan, mint prémium kategóriás autó mindenben megfelejen az Európai biztonsági és minőségi szabványoknak.