Összefogással van esély a béremelésre

Szakszervezet és béremelésTöbb munkaadónál is sikeresen zárultak az MCDSz (Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete) bértárgyalásai.

A Robert Bosch Elektronika Kft. -nél a dolgozók körében aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a szakszervezet 10 % -os béremelési javaslatát támogassák. Nem mindenki írta alá az íveket, ám a végeredmény így is 5,5 % -os béremelés lett, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a Munkavállalók, közös fellépéssel és szolidaritással hatékonyan tudják érvényesíteni érdekeinket.

2015 évben létrejött a holland tulajdonú Versteijnen Logistics Kft.-nél az MCDSz helyi alapszervezete, majd az év második felében megkezdődtek a helyi tisztségviselők közreműködésével és az FNV-vel (Hollandia legnagyobb szakszervezeti konföderációja) folytatott szakmai háttérmunkával a 2016. évi bértárgyalások. A bértárgyalások eredményeként megszületett bérmegállapodás 2016. évre a gépkocsivezetők részére átlagosan 15,8 % alapbér emelkedést eredményez.

Előtérben az érdekvédelem: mcdsz.hu

 • Vass Gábor színművész A Sztárportréban Vass Gábor színművész!

  “Egészen komolyan vehetően szegény család sarja vagyok, tehát ha jól emlékszem Anyám első ötletére villanyszerelő akartam lenni, mert akkor gyorsan kereső ember lehetek.”

 • Természetes anyagokkal is gyógyulhatunk?

  A Pomi-T ® angol gyártmányú étrend-kiegészítővel készült vizsgálat eredményeit 2013. júniusában megrendezésre kerülő ASCO-n, a világ legnagyobb klinikai onkológiai kongresszusán mutatták be.

 • Gerendás Péter riport Gerendás Péter a Sztárportréban

  Gerendás Péter az utóbbi időben leggyakrabban 3 gyermekével együtt lép színpadra, a családi zenekar rendkívül sikeres.

 • eNerd Huszár Endre Endre-eNerd

  Igazi kuriózum bemutatóra számíthat az, aki október negyedikén kilátogat a Syma Csarnokba, a Budapest Music Expo második napjára.