Összefogással van esély a béremelésre

Szakszervezet és béremelésTöbb munkaadónál is sikeresen zárultak az MCDSz (Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete) bértárgyalásai.

A Robert Bosch Elektronika Kft. -nél a dolgozók körében aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a szakszervezet 10 % -os béremelési javaslatát támogassák. Nem mindenki írta alá az íveket, ám a végeredmény így is 5,5 % -os béremelés lett, mely ékes bizonyítéka annak, hogy a Munkavállalók, közös fellépéssel és szolidaritással hatékonyan tudják érvényesíteni érdekeinket.

2015 évben létrejött a holland tulajdonú Versteijnen Logistics Kft.-nél az MCDSz helyi alapszervezete, majd az év második felében megkezdődtek a helyi tisztségviselők közreműködésével és az FNV-vel (Hollandia legnagyobb szakszervezeti konföderációja) folytatott szakmai háttérmunkával a 2016. évi bértárgyalások. A bértárgyalások eredményeként megszületett bérmegállapodás 2016. évre a gépkocsivezetők részére átlagosan 15,8 % alapbér emelkedést eredményez.

Előtérben az érdekvédelem: mcdsz.hu

 • Szentpéteri Csilla a magyarzene.eu -n Nemrég jelent meg Szentpéteri Csilla Best of albuma

  A sok munka mellett, szíve szerint egy napra kikapcsolná az agyát, és jól jönne neki egy kis kényeztetés, de a maximalizmusa jelenleg még nem engedi, hogy akár egy napot is kihagyjon.

 • Krisz Rudolf Sakk Krisz Rudolffal! | Magyar zene

  A Rudiból Rudolffá komolyodott előadó mára már gyakorlatilag két generáció kedvence lett, ugyanis gyakran megtörténik, hogy olyan tinik hallgatják ma a dalait, akik szülei is jól ismerték egykor az énekest.

 • Felvételi előkészítő Felvételi előkészítő magyarból

  A központi írásbeli feladatlap megoldásakor a felvételizők három nehézséggel kerülnek szembe. Az egyik a tárgyi tudás kérdése, a másik a kérdezési módé, a harmadik a versenyhelyzeté.

 • Lego

  A LEGO története a harmincas években kezdődött. 1947 -óta készülnek a ma is ismert műanyag játékok. A játék legfőbb újdonsága az volt, hogy a többnyire négyszögletes építőelemek tetején „bütykök” helyezkedtek el, aljuk pedig lyukas volt.