SEO célra apróhirdető oldalak

aprobaOlcsó vagy akár ingyen, de jó-e az, ha valaki az apróhirdetések feladásával szerez linket honlapjára? Link-e az a link a Google szemében, amit egy apróhirdető ”gyárt”? Sok mindent nem tudunk, de amit igen, az az, hogy az apróhirdetők javarészt ingyenesek, így egy kis önszorgalommal, akár több száz apróhirdetőbe adhatjuk fel hirdetésünket saját kezűleg; és ezzel egy időben a honlapunk linkje is kikerül. Vannak apróhirdetők, melyek nem teszik kattinthatóvá a weboldalunk linkjét, azonban a szövegben ott van így – a Google számára is – ”beszélnek róla”. A Google azt is tudja, hogy az apróhirdető portálok nagy többsége viszonylag friss információkat tárol, amit előszeretettel dob be keresési eredményként.

Felmerül egy további kérdés, hogy veterán – kicsit giccses – apróhirdetőt válasszunk, vagy modern kinézetű zöldfülűt? Egyiknek is van haszna és a másiknak is. Előbbinek, hogy a Google szemében, az „öreg” honlap sokkal elitebbnek számít, mint egy új. De egy új apróhirdető viszont sok SEO újítással rendelkezik.

Szokták mondani, hogy több szem többet lát. Ez így van, akkor is, ha látogatókról beszélünk, és akkor is, ha a Google -ról. Ezért jó, ha időt szánunk rá, és akár több 10 vagy több száz apróhirdetőbe is feladjuk a hirdetésünket és vele együtt a linkünket is!

aproba.hu