Szakszervezeti jogok sárba tiprása a FŐKEFE Kft-nél

Az alábbi sajtóközleményt a Multinacionális Dolgozók Szakszervezete adta ki a mai napon:


Szakszervezeti jogok totális sárba tiprása a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft-nél

A többségében megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató állami társaságnál képviselettel rendelkező Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a mai napra három tisztségviselője részére a vonatkozó jogszabályok szerint írásban kérte, hogy a Laky Adolf utcai telephelyre beléphessenek érdekképviseleti tevékenységük ellátása céljából. E jogot a szakszervezetek részére a Munka Törvénykönyve biztosítja. Ma reggel 08:30-kor az MCDSz-es képviselők megpróbáltak belépni a telephelyre, de ezt a társaság munkáltatója hatalmi erővel akadályozta meg, ugyanis három fő tartóztatta és szólította fel távozásra őket arra hivatkozással, hogy felsőbb utasításra nem engedik meg a belépésüket, viszont ennek részleteit a vagyonvédelmi személyzet már nem indokolta.

Álláspontunk szerint a munkáltató elfogadhatatlan és súlyosan jogsértő intézkedése csupán az MCDSz érdekképviseleti tevékenységének korlátozására irányult, konkrétan arra, hogy a mai napra meghirdetett, Laky Adolf utcai seprű- és kefegyártás tevékenység kiszervezésével és az üzemek bezárásával összefüggő munkaszerződés módosítások kiosztása során szakszervezetünk ne nyújthasson jogi segítséget az érintett, többségében súlyos fogyatékkal élő dolgozók részére, akik határozottan nem kívánnak másik telephelyen dolgozni.

A munkáltató kirúgással fenyegeti a munkavállalókat arra az esetre, ha nem írnák alá a munkaszerződés módosítást.

Az MCDSz az ügy kapcsán az illetékes minisztériumokhoz, hatóságokhoz, jogvédő szervezetekhez és nemzetközi szervezetekhez fordult. A szociális érdekeik biztosítására a tagság sztrájk meghirdetését fontolgatja.

 • Harkányi kénes gyógyvíz Reménysugár meddőknek

  A meddőség lassan népbetegség. A gyermekáldásra hiába várók bármit megtennének a siker érdekében, ám egy kézenfekvő, vizsgálatokkal alátámasztott, mellékhatás-mentes módszer sokaknak mégsem jut az eszébe.

 • Ungár Anikó Az embernek szüksége van az illúzióra

  Ungár Anikó a Sztárportréban. “Szüksége van az embernek egy kis illúzióra, hogy higgyen egy picit abban, hogy létezhetnek úgynevezett csodák.”

 • Walko Csaba - Magyar zene Magyar szöveggel jön a Compact Disco

  Eljött az ideje annak, hogy kijöjjünk egy magyar dallal, de annyira beindultunk, hogy több is lesz.

 • Youtube konvertálás Hogyan konvertáljunk Youtube videókat mp3 formátumba?

  A program használata nagyon egyszerű, mindössze két lépésből áll. Sem regisztrációra, sem letöltésre nincs szükség, azonnal, online konvertálhatunk bármit.