Takáts Tamás a Sztárportréban

Takáts TamásTakáts Tamás 1957-ben született, amire azért büszke, mert az 57-esek élnek a legrégebben békében. Volt élsportoló, úszott és vízilabdázott, a térdeiben érzi csak az idő múlását.

Gyermekkorában megtanulta édesapjától, hogy még játékfegyvert se fogjon élő emberre, felnőttként talán pont ezért nem is lett katona.

Az első zenei „élménye” akkor volt, mikor szülei elvitték felvételizni a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusába, ahol különböző ritmusok visszatapsolása és éneklés után megállapították, hogy abszolút tehetségtelen, de később azért mégis megérintette a rock’n roll szele.

„Amikor én azt hittem magamról, azt gondoltam, hogy én vagyok a magyar Jim Morrison, az a Dirty Blues Band idején kezdődött, tehát én ott romlottam meg.” Amikor megalapította az együttest, első slágerük a Zakatol a vonat című dal lett. „Az volt a lényeg, hogy az egyik sornak ne legyen semmi köze a másik sorhoz…”

Azóta természetesen születtek tőlük jobbnál jobb dalok, és rengeteg koncert van a hátuk mögött. Egyik este, ami már szokásosan elgörbültté vált, egyik kollégája megkérdezte Tamástól, hogy ezt a felemésztő életmódot meddig akarja még folytatni. Ennek a kérdésnek a hatására két hét múlva megtért ember lett. Folyamatosan fejlődik, három gyermek édesapja lett, és három zenekarban játszik – a Karthagoban, az East zenekarral is koncertezik és a Blues Band is dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy milyennek látja magát, így válaszolt: „Takáts nem normális. Egy kedves, aranyos, bolond a Takáts Tamás, de vállalom, nem szégyellem. Szeret élni, szereti az Urat, szereti a családját…”

/Fekete Tímea/

A riport meghallgatható: http://sztarportre.hu

 • Alternatíva zenekar Kellesz nekem

  Egy visszafogottabb, lágyabb, de dallamában kidolgozottabb zenét hallhatunk, ahol már a hegedű is megtalálta a helyét és gyönyörűen összhangban van az akusztikus gitárral.

 • oculus rift Hamarosan érkezik az Oculus Rift

  2016 a virtuális valóság első éve lesz. A VR szemüvegek legjobban várt képviselője az Oculus Rift az idei év első negyed évében debütál.

 • Gázolt a vonat Győrben, késések a veszprémi vonalon

  Tehervonat gázolt halálra egy embert egy működő fénysorompós vasúti átjáróban Győr és Győrszabadhegy állomás között hétfő délután, a szakaszon szünetel […]

 • Cocotia CocoTia nem pihen

  Sorra érkeznek tőle a különlegesebbnél különlegesebb dalok. A több százezres nézettséget hozó zenei klipek, mint a Speed of Light és […]