Újra zárva lehet vasárnap néhány Tesco

TESCO zárvaBár a dolgozók többsége hangoztatja, hogy nem örül a vasárnapi nyitva tartásnak, csak néhány dolgozó gondolja ezt komolyan, azaz él az összefogás adta jogi lehetőséggel. A kormány meggyőzésére semmilyen esély nem látszik, a helyes út a munkaadóval történő tárgyalás. Tárgyalni viszont csak az a közösség, szakszervezet tud érdemben és eredményesen, melynek tagsága jóval meghaladja a dolgozói létszám felét. Ez vállalati szinten reménytelen, hiszen a Tesco dolgozók, (és úgy általában a kereskedelmi dolgozók) többsége sosem volt kellően aktív. (Meg is látszik a bérezésükön.)

Néhány áruház esetében azonban lehetőség nyílt külön konzultációk megkezdésére, mivel ezen áruházak dolgozóinak nagy többsége szinte egy emberként lépett be a szakszervezetbe és egyik fő célként fogalmazták meg áruházuk vasárnapi zárva tartását. Ez több okból sem reménytelen, hisz még vezetői szinten is van aki azt mondja: A vasárnapi nyitva tartás nem jár anyagi haszonnal, de a jelen körülmények közt nem tehetik meg, hogy bezárjanak. Ezek szerint kifejezetten jól jönne, ha a bezárásra nyomós indokuk lenne. Pár áruház esetén lesz.

 • Spitzer Gyöngyi Soma Beszélgetés Spitzer Gyöngyi Somával

  Öngyógyító technikákról írta nyolcadik könyvét Spitzer Gyöngyi Soma. Úgy véli, hogy csak az van zavarban, akiben zavar van.

 • Rácz Gergő a barátságról Rácz Gergő a barátságról

  Azt hiszem, anélkül, hogy baráti kapcsolatai lennének az embernek, nehéz lehet létezni. – Állítja Rácz Gergő

 • Czutor Zoltan - Sztárportré Czutor Zoltán gondolatai

  Czutor Zoltán gondolatait a Belmondo dalszövegeiből is ismerhetjük, de a zeneszerző-szövegíró, ha valaki kérdezi, szívesen elmondja a véleményét.

 • Ismerős Arcok - Magyar Zene 15 év egy koncertben – Ismerős Arcok

  Az Ismerős Arcok zenekar – 15 éve – szövegírói-zeneszerzői munkájával, előadói tevékenységével, koncertjeivel népszerűsíti, kultúránk szeretetének fontosságát.