Újra zárva lehet vasárnap néhány Tesco

TESCO zárvaBár a dolgozók többsége hangoztatja, hogy nem örül a vasárnapi nyitva tartásnak, csak néhány dolgozó gondolja ezt komolyan, azaz él az összefogás adta jogi lehetőséggel. A kormány meggyőzésére semmilyen esély nem látszik, a helyes út a munkaadóval történő tárgyalás. Tárgyalni viszont csak az a közösség, szakszervezet tud érdemben és eredményesen, melynek tagsága jóval meghaladja a dolgozói létszám felét. Ez vállalati szinten reménytelen, hiszen a Tesco dolgozók, (és úgy általában a kereskedelmi dolgozók) többsége sosem volt kellően aktív. (Meg is látszik a bérezésükön.)

Néhány áruház esetében azonban lehetőség nyílt külön konzultációk megkezdésére, mivel ezen áruházak dolgozóinak nagy többsége szinte egy emberként lépett be a szakszervezetbe és egyik fő célként fogalmazták meg áruházuk vasárnapi zárva tartását. Ez több okból sem reménytelen, hisz még vezetői szinten is van aki azt mondja: A vasárnapi nyitva tartás nem jár anyagi haszonnal, de a jelen körülmények közt nem tehetik meg, hogy bezárjanak. Ezek szerint kifejezetten jól jönne, ha a bezárásra nyomós indokuk lenne. Pár áruház esetén lesz.

 • Csordás Tibor Molnár Szabolccsal Csordás Tibor riport

  Csordás Tibornak nagy türelme van. Azt mondja, akár fát is lehet vágni a hátán. Az előadótól a közönség továbbra is a latinos hangulatú dalokat várja, és ezeket meg is kapja.

 • Égi Kávéház Égi Kávéház

  Tavasztól egy zenei produkcióval szeretnék több helyen bemutatni az Égi kávéházat, és bebizonyítani, hogy az irodalmi ikonokat nem kell a könyvtár csendjébe zárni.

 • Hőszigetelő bevonat, ami a penészt is megszünteti!

  A hideg, a fűtési szezon beköszöntével visszatérő probléma lehet a penész. Ez azonban nemcsak esztétikai és épületszerkezeti gond, hanem nagyon komoly légúti megbetegedésekhez vezet.

 • eMAG Black Friday Lejáratta magát az eMag ?

  Összességében dicséretes, az áruház “kezdeményezése”. Ne felejtsük, ez az első ilyen akciójuk és nem könnyű rá felkészülni. A kommunikáción majd javítanak.