Újra zárva lehet vasárnap néhány Tesco

TESCO zárvaBár a dolgozók többsége hangoztatja, hogy nem örül a vasárnapi nyitva tartásnak, csak néhány dolgozó gondolja ezt komolyan, azaz él az összefogás adta jogi lehetőséggel. A kormány meggyőzésére semmilyen esély nem látszik, a helyes út a munkaadóval történő tárgyalás. Tárgyalni viszont csak az a közösség, szakszervezet tud érdemben és eredményesen, melynek tagsága jóval meghaladja a dolgozói létszám felét. Ez vállalati szinten reménytelen, hiszen a Tesco dolgozók, (és úgy általában a kereskedelmi dolgozók) többsége sosem volt kellően aktív. (Meg is látszik a bérezésükön.)

Néhány áruház esetében azonban lehetőség nyílt külön konzultációk megkezdésére, mivel ezen áruházak dolgozóinak nagy többsége szinte egy emberként lépett be a szakszervezetbe és egyik fő célként fogalmazták meg áruházuk vasárnapi zárva tartását. Ez több okból sem reménytelen, hisz még vezetői szinten is van aki azt mondja: A vasárnapi nyitva tartás nem jár anyagi haszonnal, de a jelen körülmények közt nem tehetik meg, hogy bezárjanak. Ezek szerint kifejezetten jól jönne, ha a bezárásra nyomós indokuk lenne. Pár áruház esetén lesz.

 • Gyermekbőrgyógyászat - szemölcs Vírusos szemölcsök

  A HPV fertőzés során a szemölcs akár spontán visszahúzódhat, azonban minden második-harmadik gyermek esetében a vírus két éven túl is fennmaradhat.

 • Angol nyelvtanfolyam Beszédközpontú angol nyelvtanfolyam

  A beszédközpontú angol nyelvtanfolyam nem csak duma. 100% beszéd, 0% könyv, folyamatos kommunikáció és sok gyakorlás.

 • Pataky Attila A Sztárportréban Pataky Attila!

  Azelőtt én is sok időt töltöttem a múltban, vagy éppen a jövőt fürkésztem, de rájöttem, hogy a Most a legfontosabb.

 • bihar kincse tea Bihari füvek

  A bihari füves ember ősei már az 1800-as évek eleje óta gyógynövények gyűjtésével és népi gyógyászati alkalmazásaival foglalkoztak. Ion Bonchis tudása őseitől származik.