Állást hirdet a Tesco, de…

TescoEgyre többet hallani, hogy a kereskedelemben létszám hiány van. Érdekes ezt hallani, mikor még mindig elég sok munkanélküli van. Persze érthető, ha a kereskedelmi vállalatok nem találnak mindenkit megfelelőnek egy pozíció betöltésére, de a Tesco esetében ennél furcsább dolgok is történnek.

Ha egy munkáltató kiválasztotta – megtalálta – megüresedett pozíciójára a megfelelő embert, általában abban érdekelt, hogy az minél előbb munkába álljon. A Tesco esetében azonban előfordul, hogy még két hónap után sem sikerül a már szóban felvételt nyert dolgozónak munkaszerződést kapnia. Áruházakról lévén szó, természetesen  fontos, hogy a munkaadó kellő körültekintéssel járjon el, hiszen nem kis vagyon “megy át” naponta az eladók, rakodók, pénztárosok kezén.

Reméljük nem rosszindulatból hitegeti a Tesco az állásokra jelentkezőket: mindez csak a felvétellel megbízott szakértelmének hiánya, esetleg a túlzott “bürokrácia”, vagy a nehézkes kommunikáció miatt történik. Ezek sok cégnél okoznak gondot megkeserítve a dolgozók életét is.