Érettségi felkészülés magyarból

Érettségi felkészítő magyarbólAki komolyan veszi az érettségit, de nem áll éppen a legfényesebben annak célszerű az iskolai oktatás mellett adott tárgyból (például magyarból) egy felkészítő tanárt választania. Nem ingyenes, de mindenképpen megtérül.

Érdemes felkészítő tanárt választani, és a kiscsoportos felkészítés nyújtja a legtöbb előnyt. Hogyan tudod eldönteni, hogy konkrétan melyik felkészítőt válaszd közülük?

Szakmai hozzáértés

A szakmai hozzáértés alap. Jó tehát, ha a kiválasztott tanárnak minél nagyobb tanítási tapasztalata van. Ha még közelebbi kapcsolatban is áll az irodalommal, az nagy hasznodra lehet.

Módszertani felkészültség

A szakmai ismereteken kívül abban kell kifejezetten jónak lennie, ami a módszertan specialitása. Ha tehát páros munkában szeretnél dolgozni, olyat válassz, aki ebben jó. Ha a kiscsoportos felkészítést választod, akkor olyan tanárt válassz, akinek több éves tapasztalata van a csoportos munkában, és sokszor dolgozott így. Ez jellemzően iskolán kívüli tapasztalatot jelent.

Eredményes tanítványok, ellenőrizhető referenciákkal

A legbeszédesebb választási szempont az elért eredményesség.  Az interneten bárki bármit írhat. Ha például felhívhatod a volt tanítványait, akkor láthatod, hogy nyílt, és nemigen nyúlhatsz mellé.

Személyes kapcsolat és hitelesség

Nagyon fontos, a jó munkakapcsolat közted és a tanár között. Ezt nem mindig lehet az első benyomás alapján megítélni. Jó, ha érzed, hogy fontos neki a sikered. Ha megteheted, hogy az első alkalommal megismerkedtek, és akkor döntesz a további munkáról, az kellő biztonságot nyújthat a választáshoz. A választásban segíthet az is, hogy összeveted, hogy amit leír magáról, összhangban van-e az általa hangoztatott értékekkel, vagyis hiteles-e.

Érettségi felkészítés magyar nyelv és irodalomból – magyartanar.eu