Hamarosan érkezik az Oculus Rift

oculus rift2016 a virtuális valóság első éve lesz. A VR szemüvegek legjobban várt képviselője az Oculus Rift -melyben egyébként a Facebook is hatalmas lehetőséget lát- az idei év első negyed évében debütál. A rendszerkövetelmények már ismertek, a magyar pénztárcának nem feltétlen barátságos, de nem is elérhetetlen hardverekkel kell számítógépünket tuningolni:

Operációs rendszer: Windows 7 SP1 vagy annál újabb
Processzor: Intel i5-4590 vagy azzal egyenértékű, illetve annál jobb
Memória: 8 Gb
Videokártya: NVidia GTX 970 / AMD 290 vagy ezekkel egyenértékű, illetve ezeknél jobb
Egyéb: HDM 1.3 videókimenet 297 MHz-es órajellel, 2db USB 3.0

Amennyiben az Oculus VR sisak népszerűvé válik, az a videojáték ipar forradalmát hozhatja magával, és senki nem fog hüledezni, amikor a játékok bevétele a Hollywoodi szuperprodukciókéval vetekszik. Ugyanakkor, jelenleg még minden piaci szereplő a saját VR megoldásán dolgozik, a Microsoft részéről ott a HoloLens, igaz, ezt inkább professzionális célokra szánják, de a Samsung és a Sony is saját eszközüket fejlesztik.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a játékipar az Oculus Rift mögé áll majd, így a konkurencia kénytelen lesz beállni az Oculus mögé, vagy más területet választ, mint például a most éledező mobil VR. A HoloLensben is nagy potenciál rejlik, de ahogy említettük, inkább a professzionáis területeken, például az orvoslásban, oktatásban lesz igazán népszerű.

Aki gépfejlesztést vagy gépvásárlást tervez és játszani is szeretne rajta, érdemes lehet a Rift rendszerkövetelményeit szem előtt tartva intézni a bevásárlást. Egyes helyeken már a kereskedők külön feltüntetik, hogy az adott PC alkalmas-e a virtuális barangoláshoz.

Link: fixtech.hu