A társasházi békesség

Közös képviselőÉn semmi pénzért nem vállalnám el, hogy a saját lakótömbünkben takarítsak. A szomszéd család végzi ezt a feladatot, és talán nem is tudják mennyire hálátlan munka. Közösségünk baráti, azonban hetente hallom valamelyik lakótásamtól, hogy “nézd már megint nem törölte le a korlátot”, vagy hogy “hogyan lehet ilyen hanyagul felmosni”, a plafonon lévő pókhálóról már nem is beszélve. Szóval kibeszélik a szomszédot rendesen, de leginkább csak a háta mögött, hiszen szólni nekik senki sem akar, egyrészt menekülve a konfliktus elől, másrészt tudva, hogy ezek után más már úgysem vállalná el a takarítást. Mellesleg az Én véleményem szerint tökéletesen végzik a tisztán tartást, csak hát mások az igényeink és máshogy látjuk a világot is. Vajon a takarító tehet arról, ha a felmosást követő ötödik percben tíz fő trappol fel sáros cipővel, cigarettával a kezében úgy, hogy senki sem látja?

Társasház képviseletÉs a takarítás csak egy sok-sok elvégzendő feladat közül mely a társasházra hárul.

Egy társasház, ahogyan a neve is jelzi egy közösséget foglal magába. Az emberek azonban különbözőek, különböző igényekkel, érdekekkel és elvárásokkal, így bár a társasházban élők egy közösséget alkotnak és egy helyen laknak, ez nem jelenti azt, hogy automatikusan egyet is fognak érteni mindenben. Sok vita és az ezzel járó kellemetlenség forrása, amikor egy – egy elvégzésre váró feladat esetén nincs meghatározva kinek, és hogyan kellene azt elvégeznie. Ahol baráti viszony van a közösségben, még ott is egymásra mutogatás lehet a vége annak ellenére is, hogy a lakók minden tőlük telhetőt megtettek a feladat megosztás terén.

Na de mi a megoldás?

Egy megbízott külsős közös képviselő aki megbízhatóan és minden lakó érdekeit szem előtt tartva végzi el a feladatokat. A közös képviselet garantálja a társasház zavartalan működését, a problémák azonnali megoldását, és törvények (valamint a lakók) által előírt számviteli (pénzügyi) rendet.

Társasház kezelés, közös képviselet:

Kocsis-Angyal

http://kocsisangyal.hu/tarsashazkezeles

.

.

.

.