Szeret vagy Te is csak üzlet vagy

Párkapcsolat autóvalAvagy a Valentin nap utóélete

Érdekes kérdést feszegetett Orbán Nóra párkapcsolati szakértő a femcafe.hu oldalon:

“Minél drágább a Valentin-napi ajándék, annál gyengébb a kapcsolat?”

Én ezt a címet galád módon még radikálisabban fogalmaztam meg, pedig nem tettem mást, mint a cikkben lévő gondolatok közül kiragadtam néhány mondatokat. Nem azért, hogy bárkit is megbántsak, hanem, hogy elgondolkoztassak. Teszem ezt azért is, hogy jelezzem azon hölgyeknek, akik a Facebookon (tudom, rossz helyen nézelődöm) azt bizonygatják, mennyire szereti Őt párjuk, vagy mennyire szerelmesek: valami nem stimmel. Aki szerelmes, vagy akit szeretnek, annak nem kell naponta ezt a nyilvánosság előtt bizonygatnia, esetleg Önmagát is becsapva. (Arról beszélek, amikor láthatóan izzadtság szagú és erőltetett az az akarat, hogy mindenki lássa mennyire boldog vagy pároddal. Nem árt, ha tudod, mások bejegyzései sem mindig azok, aminek látszanak.

De íme Orbán Nóra cikkéből a kiemelt mondatok:

  • Ha elvárást teljesít a férfi, az nem a szerelméről szól.
  • Hagyd, hogy játék legyen az ünnep, nem üzlet!
  • A barátnőidről szól kettőtök ünnepe vagy rólatok?
  • Jó érzés, hogy foglalt asztalotok van egy menő helyen, bár egész este feszengtek, talán csak a szelfi ellövésének és feltöltésének idejére engedtek fel?
  • Ez a nap sem más, mint a többi. (Az élet jóval több, mint fontos dátumokon szívecskésre váltó érzések sorozata.)

Nagyon rossz érzés, amikor előre látom, hogy “boldog” párkapcsolatban élő ismerőseim nemsokára szomorú és magányos bejegyzéseket fognak osztogatni. Nem kell megvárni ezt a pillanatot, még egy jó kapcsolatot is még jobbá lehet tenni. Ma már természetes dolog, ha valaki felkeres egy párkapcsolati szakértőt akkor is, ha úgy érzi semmi gond: orbannora.hu  (párkapcsolati tanácsadás)

(mik)