Sztrájkhelyzet a Lagermax -nál

MCDSz szakszervezetAz alábbi közleményt adta ki a Multinacionális cégek Dolgozóinak Szakszervezete:

Sztrájkhelyzet a budaörsi Lagermax Autótranszpont Kft. -nél.

A Lagermax Autótranszport Kft. budaörsi telephelyén a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) által létrehozott Sztrájkbizottság a 2014. évi bérmegállapodásról szóló érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében 2014. július 7.-én reggel 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot hirdetett meg.

Az MCDSz számos kezdeményezése ellenére több mint fél éve nem jött létre a 2014. március 31. -én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás. A márciusban meghirdetett sztrájkot a bértárgyalások felgyorsulása reményében a Sztrájkbizottság elhalasztotta, de azóta sem történt érdemi előrelépés néhány levélváltáson, illetve formális egyeztetésen kívül.

A munkáltató halogató magatartása miatt érdemi tárgyalások nem kerültek lefolytatásra. A legutolsó, szakszervezeti kezdeményezésre történt formális konzultációra 2014. július 2. -án került sor, amely szintén nem hozott eredményeket, így megállapodás sem született.

A figyelmeztető sztrájk meghirdetésével és megtartásával az érdemi tárgyalások kikényszerítését és az új bérmegállapodás megkötését kívánja elérni az MCDSz, amelyre számos javaslattal állt már elő.

Hatvan, 2014. július 4.

Járási Tamás elnök (sk)
mcdsz.hu