Unja a Windows kinézetét?

Vátozatos Windows felület - fokozhatja a munkakedvet
Vátozatos Windows felület – fokozhatja a munkakedvet

Sokan vannak úgy vele, hogy már unják az évek óta megszokott Windows felületet, ráadásul, ha egész nap számítógép előtt dolgoznak, talán még inkább! Tehát megközelíthetjük a dolgot onnét, hogy a munkakörnyezet erősen befolyásolja az ember munkakedvét, szóval adott esetben egy ízlésünknek megfelelőre átalakított Windows felület bizony hasznos dolog. Például egy Windows XP miért ne nézhetne ki úgy, mint egy Mac OS, vagy néhány kattintással miért ne csinálhatnánk a Windows 7-ből Windows 8-at?

Nos, akkor itt az ideje, hogy lecseréljük a Windows arculatát, azaz skinezzük.

Hogyan lássunk hozzá? Először is úgyszólván patchelni kell a Windowst. Töltsük le ezt az alkalmazást, futtassuk rendszergazdaként, kövessük az útmutatásokat, majd indítsuk újra a számítógépet. Ha nem akarunk telepíteni semmilyen alkalmazást, akkor töltsük le inkább ezt, és futtassuk rendszergazdaként, majd a programban mindhárom opciót válasszuk ki. (Ez utóbbi alkalmazás Windows 8 alatt nem használható.) Ezután indítsuk újra a számítógépet.

Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak az dolgunk, hogy kiválasszunk egy nekünk tetsző felületet. Ilyenekből bőven van például a www.devaintart.com oldalon, ahonnan letöltjük, kicsomagoljuk, majd a téma mappáját és egyéni fájlját bemásoljuk a következő rendszermappába: C:\Windows\Resources\Themes (C – abban az eseten, ha erre a meghajtóra van telepítve az operációs rendszer). Ezután az odahelyezett egyéni fájlra kattintva a rendszer felülete másodpercek alatt átváltozik.

Néhány téma: Windows 7-ből Windows 8-atWindows 7-ből Mac OS X-etWindows XP-ből Mac OS-t.