Windows 8.1 – Legyen óvatos, mire telepíti!

Jó vigyázni, mire telepítjük a Windows 8.1-et!
Jó vigyázni, mire telepítjük a Windows 8.1-et!

„Folyamatos kék halál lehet a következménye annak, ha valaki néhány éves Intel hardverre kíván Windows 8.1-et telepíteni – tájékoztat a HWSW szerkesztősége – az idén kiadott operációs rendszerrel ugyanis számos, amúgy kiválóan használható platform támogatását szüntette meg a gyártó. A Windows telepítő nem figyelmeztet.”

Úgy néz ki tehát, hogy a hibáért nem a Microsoft a felelős, hanem az Intel. A dolog azért is különös, mert ugyanaz a rendszer, amelyen gond nélkül fut a Windows 8, azon a 8.1-es frissítés állandó problémákat okozhat. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Windows korábbi frissítéseitől és javítócsomagjaitól eltérően a 8.1 a telepítést követően nem távolítható el, így az instabilitást elhárítására az egyetlen megoldás a rendszer teljes újratelepítése. Ezért ha valaki úgy dönt, hogy frissíti az operációs rendszerét, nem árt, ha előbb átnézi az Intel támogatási listáit itt és itt.

A hír érdekessége még az, hogy mivel a Windows XP támogatottsága jövő áprilisban leáll, azok, akik új rendszerre fognak váltani, kénytelenek lesznek új hardvereket is beszerezni a Windows 8.1 miatt, vagy a meglevő hardveren egy korábbi Windows rendszerre átállni, például Windows 7-re.