Zárszerelőt hívtam!

Gyors zárcsere…avagy mire figyeljünk a biztonságunk érdekében!

Ne zárjuk ki magunkat a saját lakásunkból….

Sajnos velem történt meg, de megtörténhet bárkivel és ahogy a zárszerelő elmondta, nem ritka eset. Szerencsére jól végződött és mások okulásaként gondoltam érdemes pár sort írni róla.


Telefont ragadtam és hívtam a szerelőt, akit a közösségi hálón közvetett ismerős révén talált a szomszédom. Miután kérdéseivel ellenőrizte, hogy nem más ajtaját  akarom kinyittatni és jogosult vagyok a lakás használatához, rövid időn belül megjött. Késő téli időről lévén szó, szerencsére a szomszédomnál tölthettem az időt ebben a hidegben, amíg várakoztam.

A bejárati ajtó egy komoly biztonsági ajtó, amiben természetesen belülről benne maradt a kulcsom és kívülről másik kulccsal nem tudtam nyitni. Az erkélyajtóm is zárva volt, mert a garázsajtón közlekedtem miközben kertészkedtem. A garázsajtó egy idő után magától lezáródott a beállított automatikus zárás miatt.

A szaki megnyugtatott, hogy biztosan ki fog nyitni sérülés nélkül egy ajtót és még senki nem töltötte az éjszakát máshol, ha őt hívta. Kicsit hitetlenkedve fogadtam, amikor különféle dolgok kerültek elő a ládájából, de kíváncsi voltam a megoldásra. Nem szerettem volna sem ajtót cserélni, sem máshol éjszakázni.

Eleinte a bejárati ajtó belül hagyott kulcsával foglalkozott, de mondtam neki, hogy van egy erkélyajtó is, ami talán gyorsabban kinyitható. Hamarosan előkerültek különféle dolgok a kocsijából, amik talán nekem is voltak itthon. Ilyen például a drót, csavarhúzó, bicikli küllő. Ezekkel nyitotta ki az ajtót!!!

EZEKKEL NYITOTTA KI AZ AJTÓT! Semmi speckó szerszám, semmi…

 A kérdésemre, hogy mi lett volna, ha nincs ez az ajtó, azt válaszolta, hogy legalább még 3-4 féle módon bejuttathatott volna ezen kívül az otthonomba.

Zárcsere azonnalAz is megnyugtató volt, hogy ellenőrizte kinek nyitja ki az ajtót, mert ennyi „erővel”, tudással bárhol ajtót nyithatna, ha nem volna körültekintő és mint elmondta, törvényi kötelezettsége is ellenőrizni. Megnyugtató. Ajánlom mindenkinek.

Maradtak a régi kulcsok, bár bekalkuláltam, de a zárcsere is elmaradt, nem lett baja egyik ajtómnak sem és otthon vacsorázhatott velem együtt a két kis puli kutyám is, akik időnként szórakoztatták a szakit munka közben.

Ja, a szaki: zarcsereazonnal.hu